Eiwit poeder

Wat is nou eiwit poeder? Om het in 1 zin samen te vatten:
Eiwitpoeder is de gemakkelijkste manier om je lichaam te voorzien van hoogwaardige eiwitten in geconcentreerde vorm”

De sleutel tot een sterk en mooi lichaam ligt niet alleen in het trainen van kracht- en uithoudingsvermogen, maar vooral in welke voedingstoffen je binnen krijgt. Of je nu aan wil komen of juist af wil vallen. Daar heb je eiwitten voor nodig. Eiwitten zijn de bouwstenen voor je spieren. Voldoende eiwitten binnen krijgen is dus belangrijk voor het behalen van je resultaten. Een goede richtlijn voor het aantal eiwitten wat je per dag moet binnenkrijgen (als je aan krachttraining doet) is 1,5/2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Zoals al staat aangegeven is eiwitpoeder hier de makkelijkste en misschien wel de goedkoopste manier om hier aan te komen. Je kan het innemen voor of na je training. Als ontbijt of s’ avonds voor het slapen. Wat jij prettig vind. Wat belangrijk is, is dat het een aanvulling is op je totale aantal eiwitten is wat jij per dag binnenkrijgt. Het kan dus geen kwaad als jij 2 tot 3 eiwitshakes per dag neemt. Maar varieer dus ook met je voeding. Wist je dat je met eiwitpoeder ook kunt bakken? Doe een schep door je pannenkoekenbeslag ook gebruik het om cake mee te bakken!

Welk eiwit poeder moet ik dan nemen?

Whey poeder
Dit is de goedkoopste en meest gekochte variant. Wie op zoek is naar zo veel mogelijk eiwitpoeder voor zo min mogelijk geld is bij whey eiwitpoeder aan het juiste adres. Omdat het in enorm grote hoeveelheden geproduceerd kan worden is het voor bodemprijzen in te slaan. Nadeel is dat er lactose in zit.

Whey Isolaat
Dit is de gezuiverde versie van de whey variant. Hierdoor zijn de meeste koolhydraten eruit (en bijna lactose vrij) en een stukje minder vet. Hij is daarom ook een stukje duurder. Deze koop je eigenlijk alleen als:
– Als je lactose-intolerant bent. In dit geval kan whey isolaat beter zijn vanwege de lagere hoeveelheid lactose.
– Als je een extreem low-carb-dieet volgt.

Voor de rest is het niet echt de moeite waard om voor deze duurde variant te gaan.


Soya/erwten/vega
De veganistische variant van eiwitpoeder. Deze is lactose vrij. Wel is deze lager in eiwitten en vaak wat minder goed oplosbaar. De smaak is even wennen.

Dit zijn de belangrijkste 3. Mocht je nou nog vragen hebben over eiwit poeder, of meer willen weten hier over. Stuur me dan gewoon een bericht!