Creatine
Een creatine supplement kan je helpen om beter te presteren tijdens maximale inspanningen die 6 tot 30 seconden. Daarom is creatine ook uitermate geschikt voor krachttraining. Door extra creatine in te nemen, hebben je spieren meer creatinefosfaat in voorraad, waardoor je sneller herstelt na inspanning en dus sneller weer aan de volgende inspanning kunt beginnen. Hierdoor kun je net iets intensiever trainen. Voor duursporten geeft het geen positieve effecten.

Het opbouwen van de creatinefosfaat-voorraad.
Vaak wordt geadviseerd een oplaad fase te gebruiken van meer dan 5 gram per dag. Dit is niet nodig. Je lichaam is niet in staat meer dan 5 gram per dag op te nemen, de rest zal worden afgebroken. Vaak wordt dit gebruikt als een manier om te zorgen dat jij sneller een nieuw pot aan moet schaffen.

Bijwerkingen
Een veel voorkomende bijwerking bij het opbouwen van de creatinefosfaat-voorraad in je spieren is een toename in lichaamsgewicht van 0,6 tot 1 kilo. Dit komt doordat de hoeveelheid vocht in het lichaam toeneemt. Het is daarom belangrijk om voldoende te drinken.  

Kies creatine-monohydraat
Er zijn verschillende soorten creatine te krijgen, maar kies voor creatine-monohydraat. Dit is de meest zuivere dus veiligste vorm van creatine. Neem geen onnodig risico door een andere soort te gebruiken die meer belooft, maar vele malen duurder is. Waarvan niet eens bekend is of het wel beter is.

Conclusie
Wanneer je je maximale krachtinspanning wil vergroten is creatine een interessant supplement. Het is goedkoop een heeft relatief weinig bijwerkingen. Onderzoeken geven veelbelovende effecten en weinig nadelen. Zelf raad ik dit product zeker aan! Ik zou alleen niet meteen de eerst dag van dat je in de sportschool staat er mee beginnen.