Ingrediënten;

2 aubergines
3 teentjes knoflook
1 limoen
1 eetlepel tahin
1 theelepel gemalen komijn
olijfolie
zout en peper

Benodigdheden:
staafmixer
beslagkom
oven
aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Prik wat gaatjes in de aubergine. Grill de aubergine in 40 minuten op 200 graden in de oven. Verpak 3 teentjes knoflook in aluminiumfolie en doe die er de laatste 10 minuten bij. Haal de aubergine en knoflook uit de oven. Even laten afkoelen. Haal de schil ervan af en voeg alleen de inhoud van de aubergine en knoflook in de beslagkom. Voeg vervolgens het sap van de limoen, tahin, komijnpoeder, en een scheutje olijfolie toe. Blend alles tot in egaal geheel. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in uw mooiste schaal en garneer het eventueel met koriander en een beetje Cayenne peper. Eet smakelijk!